Anderen over Guido de Ruiter

Onderstaand een aantal citaten uit enkele aanbevelingen zoals door anderen over mij in mijn linkedin profiel zijn geschreven.

De volledige teksten staan op mijn Linkedin profiel, Ga naar het LinkedIn profiel van Guido de Ruiter 

Download een uitgebreide aanbevelingenlijst (pdf).

Woningcorporaties

 • Annemarie Derksen, manager Woondiensten bij Laurens Wonen: Ik heb met Guido 3 jaar lang op een geweldige manier samen gewerkt. Mede door zijn vasthoudendheid, ervaring en visie op ons project Samen en Anders zijn er mooie resultaten bereikt. Daarnaast ben je een leuk mens om mee samen te werken.
 • Liesbeth Groeneveld, directeur Vastgoed bij Vestia: Guido ondersteunt onze organisatie (accountmanagers Zorgvastgoed en mijzelf) professioneel gedurende de transitie (impact en effecten) in de zorg. Hierdoor hebben wij uitstekend beeld bij de ontwikkelingen, de risico's aan beide kanten en de mogelijkheden tot beheersing daarvan. Het is mooi samenwerken met Guido.
 • Carla van de Wiel, destijds CEO woningcorporatie Vidomes: Ik heb Guido leren kennen als een expert op het gebied van wonen en zorg. Hij heeft ons ondersteund met een verkenning op het gebied van samenwerking tussen Middin (zorg) en Vidomes (wonen) in de context van de sterk veranderende wet-en regelgeving in het sociale domein. Guido heeft overzicht en inhoudelijke kennis en weet soepel een verbinding te leggen tussen partijen en mensen. Guido koppelt tijdig en volledig terug naar zijn opdrachtgever. En boekt resultaten. Prima businesspartner!
 • Dick van der Meyden, destijds Directeur wonen bij de SOR: Guido heeft het gehele voorbereidingstraject georganiseerd rond de tot het tot stand komen van een voorziening waarin in een multifunctioneel gebouw ontmoeten centraal staat. Er is een business case ontwikkeld inclusief een volledig exploitatiemodel. Guido zijn aanpak is helder, verfrissend en to the point. Hij beschikt over veel kennis van de verschillende terreinen op het gebied van wonen zorg en welzijn.
 • Verdere aanbevelingen vanuit woningcorporaties:
  - Simone Westerman, regisseur sociaal wonen bij Vidomes
  - Gerco Overbeek, Beleidsmedewerker bij Vestia
  - Raimond Fraanje, programmamanager bij Woonstad Rotterdam
  - Leonie de Groot-Peek, Medewerker strategie en beleid bij Jutphaas Wonen

Zorgorganisaties

 • Agnes Klaren, Bestuurder De Lange Wei: Guido is een adviseur die zijn vak verstaat. Rustig en kundig is, verbindend met oog voor processen en onderlinge relaties. Hij is secuur, doortastend, resultaatgericht en prettig om mee te schakelen.
 • Nyncke Bouma, Directeur-bestuurder RIBW Fonteynenburg: Guido de Ruiter verricht goed werk voor Fonteynenburg met zijn aanvullende kennis op het gebied van wonen in de zorg. Guido helpt Fonteyenburg om ingewikkelde contracten met woningcorporaties rond te krijgen met resultaten die goed zijn voor cliënten, Fonteynenburg en ook voor de corporaties. Zijn inzet en inzichten dragen bij tot duurzame oplossingen op de lange termijn. En het is ook nog eens lekker samen werken, met plezier! Fijne partner dus!
 • Lia van Galen, Operationeel Directeur bij Actief Zorg: Ik heb het genoegen met Guido samen te mogen werken binnen het masterclasstraject "in voor zorg". Guido heeft onze organisatie naar een hoger plan weten te trekken. Guido biedt de combinatie van een scherpe blik, resultaatgerichtheid, verwondering, analytisch vermogen, inhoudelijke kennis en een groot netwerk dit allemaal verpakt in een gezonde dosis humor. Het is een plezier om met Guido samen te werken!
 • Verdere aanbevelingen vanuit zorgorganisaties:
  - Hans Waardenburg, destijds voorzitter Raad van Bestuur Middin, thans Stichting Zuidwester
  - Marion de Leeuw, zorgmanager Middin
  - George De Water, Raad van Bestuur bij de Gemiva-svg groep
  - Arie Kars, destijds directeur Lelie Zorggroep
  - Guus Bannenberg, destijds CEO bij Swinhove Groep
  - Marjolein Jaquet, directeur bij Humanitas
  - Frank Van Beek, Directeur bij T-Care (GGZ organisatie, onderdeel Stichting Meander)
  - Armand Tournois, concerncontroller bij Het Spectrum
  - Patty Lammers, destijds directeur bij Steinmetz de Compaan (nu: Middin)
  - Marianne de Vries-Croes, destijds beleidsadviseur bij Lelie Zorggroep
  - Iris van der Sluis, Teamleider Welzijn bij Laurens

Gemeenten

 • Piet Haker, Programmamanager sociaal domein bij de Gemeente Haarlem: In 10 maanden een prettig duo met Guido gevormd. Zelden met iemand samengewerkt waarbij een half woord genoeg was. Snel schakelen, verbinden en organiseren en met veel humor. En dan hebben we ook nog kunnen profiteren van zijn kennis over het thema 'langer zelfstandig wonen'. Top!
 • Marjolijn Masselink, destijds Dagelijks Bestuurder Deelgemeente Rotterdam Centrum: Als Deelgemeente Rotterdam Centrum huurden wij Guido in als procesmanager van het woonservicegebied. Guido heeft dit project prima begeleid. Hij is inhoudelijk, procesmatig en communicatief sterk. Ik heb intensief met Guido samengewerkt en behalve inhoudelijk is het ook persoonlijk zeer plezierig om gezamenlijk aan het project te werken.
 • Verdere aanbevelingen vanuit gemeenten:
  - Sikko Bakker, destijds stedelijk projectleider woonservicegebieden Rotterdam
  - Alex de Beer, destijds Projectregisseur bij gemeente Rotterdam-IJsselmonde

Welzijn

 • Peter van Dalen, directeur-bestuurder Stichting IJsselwijs en voorzitter Parasolgroep Rotterdam IJsselmonde:
  Ik heb met veel plezier met Guido samen gewerkt aan een innovatieve opdracht in IJsselmonde. Zijn kennis van zaken op zowel zorg als huisvesting hebben mij erg geholpen de wereld van zorg organisaties beter te begrijpen en daardoor meer veranderruimte in de transities in zorg en welzijn te zien. Daarnaast is Guido een prettige kerel om mee samen te werken. Hij zit strak op het proces en faciliteert dat goed. Binnen de transitiewereld kan ik Guido van harte aanbevelen.
 • Gonnie Smulders, Procesadviseur ONS welzijn: Ontzettend fijne ervaring om met Guido te werken in het traject InVoorZorg. Naast humor slaagt Guido erin te focussen op het doel. Door zijn brede kennis en ervaring hebben ons project; de digitale burenhulpcentrale SamSam de juiste boost gegeven en kunnen we het nu inzetten als een krachtig middel in de Kanteling.
 • Verdere aanbevelingen vanuit welzijn:
  - Wil Roode, directeur en oprichter Stichting Wilskracht Werkt

Kenniscentra

 • Netty van Triest, Senior projectleider van Platform31: Een adviseur die je erbij kunt hebben. Goed gemutst, goed ingevoerd en altijd op zoek naar de beste oplossing.

 

Stop met goede voornemens, begin met de juiste beslissingen

Contact
Auguste Renoirrade 16
2907 MR
Capelle a/d IJssel
        
Telefoon
06-21869955
   
E-mail
mail@guidoderuiter.nl