Samen & Anders: nominatie innovatieprijs i-Opener 2017

Het vernieuwende woonconcept Samen & Anders, een project van Laurens Wonen, was genomineerd voor de innovatieprijs 'i-Opener 2017'.

De 'i-Opener 2017' is een gezamenlijk initiatief van Aedes en KWH. Deze verkiezing zet innovatieve projecten van corporaties, gericht op huurders, in het zonnetje. Het doel is om innovatieve projecten te delen in de sector. In deze editie stond het thema wonen en zorg centraal. Op dat vlak is de afgelopen jaren veel veranderd, waardoor corporaties op zoek gingen naar nieuwe innovatieve oplossingen.

Trots op nominatie
Ik ben enorm trots dat het nieuwe woonconcept Samen & Anders van Laurens Wonen, naast 2 andere partijen, voor deze innovatieprijs was genomineerd. Als innovatie-procesmanager begeleid ik het project Samen & Anders al vanaf de start. Over het project zijn 2 filmpjes gemaakt. Een over de ondersteuning van bewoners onderling en een over huurders die vertellen waarom ze voor deze woonvorm gekozen hebben. Tijdens de Aedes Corporatiedag op 23 november, waar ook een film over het project werd vertoond, koos het aanwezige publiek de uiteindelijke winnaar: Portaal. Geen eerste prijs voor Samen & Anders, maar wel een hele mooie opsteker voor iedereen die aan dit project heeft meegewerkt. In het Aedes Magazine (editie 6-2017) is hierover een mooi artikel verschenen.

Nomadisch innoveren
We ontwikkelen deze innovatie op een nomadische manier, samen met alle partners en in het bijzonder met de leden van het kernteam. Dit team bestaat, naast mij, uit Annemarie Derksen, manager woondiensten van Laurens Wonen en Bob Janse, kwartiermaker/marktmeester van Laurens

 

Contact
Auguste Renoirrade 16
2907 MR
Capelle a/d IJssel
        
Telefoon
06-21869955
   
E-mail
mail@guidoderuiter.nl